Bemieliai DUONOS paplotėliai

Kartais norisi duonos 🙂 Tiesa, ją valgom kaip atskirą patiekalą pačią vieną arba su ožkos jogurtu, ožkos sūriu, būna su ghi sviestu.

Gaminti labai paprasta, tereikia reikiamų ingridientų.

SAM_0135.JPG

Į dubenėlį verdančiu vandeniu (apie stiklinę) užpilam:

  • 2 saujas čija sėklų (rasite prieskonių parduotuvėse ir prekybos centruose)
  • 1 saują kmynų
  • 1 saują indiškų kmynų-kuminų (rasite prieskonių parduotuvėse)
  • iš akies turimų prieskonių: bazilikų, čiobrelių, raudonėlių

Tai greitasis metodas, bet galite visa tai užpilti vandeniu ir laikyti pernakt, tada čija sėklos ir kmynai taip pat išbrinks.

SAM_0134.JPG

Sėklos užpiltos verdančiu vandeniu išbrinks, kol mes sudėsim kitus ingridientus į atskirą dubenį:

  • 4 valg. šaukšt. saulėgrąžų aliejaus (pirkite stikliniame butelyje, būna eko skyriuje Maximoje)
  • 4 valg. šaukšt. natūralaus obuolių acto (būna eko skyriuje Maximoje)
  • 1 arb. šaukšt. himalajų druskos
  • 1/3 arb. šaukt. žalios natūralios stevijos (galite pakeisti šaukšteliu klevų sirupo)

SAM_0142.jpg

Tuomet aš sumalu miltus savo malūnu. Jums reikės nusipirkti miltus iš sveiko maisto parduotuvėlės arba susimalti:

  • 1 stiklinė rudųjų ryžių miltų
  • 1/2 stiklinės neskrudintų grikių miltų

SAM_0145.jpg

  • tuomet su kavamale sumalu 1/2 stiklinės moliūgų sėklų (ekologiškos, Du Medu). Malu kavamale, nes sėklos pernelyg aliejingos ir užkiša malūną.

SAM_0144.JPG

  • į išbrinkusias čija sėklas su kmynais įdedam 2 valg. šaukšt. psyllium – balkšvojo gysločio sėklų luobelių (Livinn). Jos duoda dar geresnį tešlos surišimą nei vien tik čija sėklos, be to gerina duonos virškinimą.

SAM_0146.JPG

  • Viską sudedam į dubenį ir išmaišom.
  • Jei reikia – įpilam šiek tiek vandens. Jei per skysta – įberkite dar miltų. Paliekam 10 min (nebūtinai).
  • Įdedam 1 arb. šaukšt. sodos
  • 1 arb. šaukš. natūralaus obuolių acto nugesinam sodą ir viską permaišom.

SAM_0147.JPG

  • su šaukštu ir rankomis ant skrandos formuokite paplotėlius.
  • Kepti 180 C temperatūroje orkaitėje 25 min + atvertus 10 min, jei jūsų orkaitė kaip ir mano kepa tik iš viršaus. Jei orkaitė normali, tai žiūrėkit kada apskrus. Man patinka traški duonelė, todėl ją visad apverčiu, kad apskrustų ir kita pusė.

SAM_0149.JPG

Man iš šitos masės išeina 2 skardos duonos paplotėlių.

SAM_0150.jpg

Skanaus!

SAM_0152.JPG

Tinklaraštininkė Edita Esenku

Prisijunk prie mūsų facebook grupės: “Gydomoji Tao Meilė, meditacija, sveika gyvensena“

Rekomenduoju:

moteriskos_dao_praktikos_nefrito_kiausinis

nefrito_kiausinis_dao

 

gydomasis_badavimas

Reklama

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s