Mongoldų/ burokų lapų kimči

Labai mėgstu reguliariai užsiraugti ridikų kimči ir kopūstų kimči – tai iš Korėjos virtuvės atėję raugintų daržovių variantai. Rauginti produktai turi daug enzimų, kurie gerina virškinimą, taip pat natūraliai susidaro probiotikų, todėl šaldytuve rekomenduojama visada turėti vienokių ar kitokių raugintų produktų. Mes labai mėgstame valgant grikių, sorų košę ar bet kokį karštą patiekalą prikąsti ir…

Ryžių makaronai su morkom ir grybais

Sveiki patiekalai ir sveiki receptai – jais garsėja Azijos virtuvė. Kadangi jau ilgą laiką esame atsisakę gliuteno bet kokia formą, pas mus virtuvėje gaminami tik patiekalai be glitimo (be gliuteno). Kartais pasimėgaujam ryžių makaronais su grybais, morkomis ir svogūnais. Čia mano supaprastinta/ sulietuvinta vieno korėjietiško patiekalo versija. Imame tradicinių azijietiškų ryžių makaronų ir stiklinių makaronų santykiu…

Kaip išsaugoti sulą vasarai?

Pavasaris – nuostabus sulos metas. Sula bėga kaip pašėlusi, tik spėk stiklainius keisti. Kuo naudinga sula? Sula gerina medžiagų apykaitą organizme ir virškinimą; turi daug mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, magnio), vitamino C, fermentų; padeda šalinti toksinus, šlakus, druskų sankaupas; valo inkstus (sako, jog reguliariai vartojant sulą galima net pašalinti akmenis iš inkstų ir šlapimo pūslės);…

Medaus kombučia

Pakeiskite arbatos grybą su cukrumi alternatyva su medumi ir mėgaukitės nauju skoniu

Gydomasis daržovių sultinys

Gydomasis daržovių sultinys – tai ilgai iš ilgai verdamų daržovių gautas sultinys, kuris turi labai daug vertingų savybių: šarmina organizmą, turi daug mineralinių medžiagų, geriamas badaujant ar siekiant atsistatyti po ligų.

Bemieliai DUONOS paplotėliai

Duonos paplotėliai iš ryžių, grikių miltų ir maltų moliūgų sėklų. Be mielių, be cukraus, be gliuteno.